Cene kovinskih surovin na domačem trgu so leta 2021 skokovito skočile

- 2021-06-22-

Od aprila 2021 cene plastike, strojne opreme in bakrenih materialov noro naraščajo, plače zaposlenih pa naraščajo. Med njimi se je plastika povečala za 40%, strojna oprema se je povečala za 30%, bakreni materiali so se povečali za 70%,

 

 

 

V zadnjem času je številnim dobaviteljem surovin sledilo "pismo o prilagoditvi cen", pri čemer se cena surovin ni aktivno zniževala, ko se pojavi veter in nizka cena, se cena na splošno dvigne, kaj je razlog, da se cena surovin poveča opraskati?

 

Svetovna epidemija se izboljšuje, gospodarstvo se postopoma okreva, industrija v Evropi in Ameriki pa se začne normalno razvijati. Zdaj so mnoge surovine postopoma optimistične glede prihodnjega trga. Po skoraj enem letu mirovanja se bo industrijski razvoj mašil tudi z rastjo, naraščale pa so tudi cene materialov.

 

Da bi ublažile krizo, so ZDA leta 2020 natisnile 3,2 bilijona dolarjev, Japonska je natisnila 5 bilijonov dolarjev, skupna količina bankovcev, natisnjenih v osmih velikih gospodarstvih po vsem svetu, pa je bila blizu 100 bilijonov juanov RMB. Zaradi velike količine denarja, ki so ga sprostile centralne banke, in poplave svetovne likvidnosti je treba povečati višino ladje. Skoraj vse se bo podražilo. Surovine niso izjema, to je moč zahodnih držav, da izvozijo inflacijo.

 

Leta 2021 z uvedbo novega kronskega cepiva v svetu upamo tudi, da se bodo makroekonomske razmere doma in v tujini okrevale, cene industrijskih surovin pa se bodo v drugi polovici leta upočasnile.