Razlike med polnilnimi baterijami

- 2021-07-01-

Nikelj kadmij, nikelj hidrid, litij -ionske baterije za ponovno polnjenje se uporabljajo v različnih vrstah prenosnih elektronskih naprav (kot so prenosni računalniki, video kamere, mobilni telefoni itd.), Vsaka baterija za ponovno polnjenje ima svoje edinstvene kemijske lastnosti. Glavna razlika med nikljevim kadmijevim in nikelj hidridnim akumulatorjem je: gostota energije nikelj hidridne baterije je večja. V primerjavi z akumulatorji istega tipa so kapacitete za nikelj -hidridne baterije dvakrat večje od nikelj -kadmijevih baterij. To pomeni, da lahko nikelj hidridne baterije močno podaljšajo delovni čas opreme brez dodatnih uteži za električno opremo. Nikelj -hidridne baterije imajo še druge prednosti: zmanjšanje kadmijeve celice: problem "spominskega učinka", zato je nikelj -hidridne baterije mogoče uporabljati bolj priročno in okolju prijazneje kot nikelj -kadmijeve baterije, ker v njej ni strupenih težkih kovinskih elementov.

Litij -ionska baterija je hitro postala standard prenosnega napajanja, litij -ionske baterije lahko zagotovijo enako energijo kot nikelj -hidridne baterije, vendar se lahko teža zmanjša za približno 35%, kar je ključnega pomena za elektronske izdelke, kot so video kamere , prenosni računalniki itd. Li -ionske baterije nimajo "spominskega učinka" in ne vsebujejo strupenih elementov, zaradi česar so standardni napajalniki.

Učinkovitost praznjenja pri nikljevih hidridnih baterijah bi bila pri nizki temperaturi bistveno nižja, učinkovitost ponovnega polnjenja se z zvišanjem temperature zmanjšuje, toda ko se temperatura dvigne na 45 ° C, se akumulatorski materiali pri visoki temperaturi degenerirajo, življenjska doba baterije se skrajša .

Keyu strankam zagotavlja visoko kakovostdržala za baterijeza baterije za ponovno polnjenje, na primer AAdržalo za baterijo. We have some styles of AA držalo za baterijo: single AA držalo za baterijo, 2 AA držalo za baterijo, 4 AA držalo za baterijo, 6 AAdržalo za baterijo, AA Držalo baterije z žičnimi vodi, AA držalo baterije s stikalom itd. Za izbiro.